Acest curs prezinta notiunile fundamentale din domeniul dezvoltarii paginilor web. Prin aplicatiile practice prezentate se urmareste insusirea modalitatii de realizare a paginilor web, utilizand HTML, CSS si JavaScript,PHP, MySQL, editoare grafice.

Compentente curs designer pagini web:

1. Dezvoltarea profesionala
  2. Comunicarea interactiva la locul de munca
  3. Lucrul in echipa
  4. Aplicarea procedurilor de calitate
  5. Aplicarea normelor de tehnica a securitatii muncii si aprevederilor pentru stingerea incendiilor
  6. Introducerea informatiilor si datelor in formate electronice
  7. Procesarea informatiilor si documentelor din formatele brute
  8. Validarea datelor
  9. Asigurarea securitatii datelor
  10. Utilizarea echipamentelor periferice-specifice
  11. Analizarea scopului paginii web
  12. Proiectarea structurii site-ului
  13. Procesarea imaginilor, crearea de animatii si flash-uri
  14. Elaborarea de prototipuri
  15. Realizarea site-ului
  16. Testarea site-ului
  17. Publicarea site-ului
  18. Intretinerea site-ului

Descrierea ocupatiei

Designerul de pagini de web (studii medii) este liantul intre clientii, persoane juridice saupersoane fizice, fiecare cu nevoile lor si tehnologia de promovare prin pagini web atat si structura tehnologica a internetului, mediul specific in care sunt instalate-publicate, gazduite,promovate si vizitate paginile diferitor clienti de catre vizitatorii din intreaga lume.

Este cel care face transferul de informatia primita de la client, sub o anume forma, intr-omaniera cat mai apropiata de vizitatori.

Vizualizarea continutului informational destinat vizitatorilor de pagini web se face prinintermediul diferitilor navigatori sau browseri, cum ar fi: Internet Explorer, Netscape, Opera,Mozilla, Konqueror sau Firefox.

Designerul de pagini web pune in practica cunostinte din domeniul marketing, realizeaza analize si sinteze, pentru a descoperi cerintele vizitatorilor si clientilor, are aptitudini specifice proiectantilor in domeniul tehnologiei informatiei dar si calitatile unui artist cu ajutorul carora modeleaza sit-urile.

El reuseste sa imbine datele tehnice intr-o structura artistica cat mai placuta si functionala.

Intrucat proiectarea unei pagini web presupune activitati din domenii conexe, este necesara munca in echipe de webdesigneri care sa conlucreze la realizarea acestor lucrari complexe.

Ocupatia satisface un segment limitat al nevoilor – clientilor, printr-o specializare intr-o anumita zona a proiectarii de pagini de internet: texte, grafica si animatie, continut, multimedia, interactivitate.